Aardappelpuree met schelvis

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 450 g schelvis
  • 300 ml melk
  • 3 el mayonaise
  • 4 el verse fijngehakte bieslook
  • peper en zout
  • 20 g boter

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.

Leg de schelvis in een diepe braadpan en voeg de melk en boter toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 10 à 15 minuten sudderen. Giet af en snijd in stukken. Bewaar wel de melk om de aardappelen te pureren!

Pureer de aardappelen met 200 ml van de melk waarin de vis gepocheerd werd en de helft van de bieslook.

Meng de mayonaise met de rest van de bieslook. 

Verdeel de puree over vier borden, leg er de schelvis bovenop en werk af met wat bieslookmayonaise.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.