Aardappelpuree met schelvis

4
  • 700 g bloemige aardappelen
  • 450 g schelvis
  • 300 ml melk
  • 3 el mayonaise
  • 4 el verse fijngehakte bieslook
  • peper en zout
  • 20 g boter

Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.

Leg de schelvis in een diepe braadpan en voeg de melk en boter toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 10 à 15 minuten sudderen. Giet af en snijd in stukken. Bewaar wel de melk om de aardappelen te pureren!

Pureer de aardappelen met 200 ml van de melk waarin de vis gepocheerd werd en de helft van de bieslook.

Meng de mayonaise met de rest van de bieslook. 

Verdeel de puree over vier borden, leg er de schelvis bovenop en werk af met wat bieslookmayonaise.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.