
Aardappelpannenkoekjes met limoenboter
Hartige pannenkoeken, daar weten wij alles van. Combineer deze aardappelpannenkoeken met limoenboter voor een frisse toets.
Ingrediënten
- 250 g bloemige aardappelen
- 200 g verse spinazie of 125 g diepvriesspinazie
- 2 lenteuien
- 3 eieren
- 1,5 dl melk
- 50 g boter (op kamertemperatuur)
- 50 g bloem
- 1 chilipeper
- 1 tl komijnpoeder
- peper en zout
Voor de limoenboter:
- 2 limoenen
- 70 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 teentje knoflook
Recept
Limoenboter
Roer de boter zacht met een houten lepel.
Rasp de limoenen en meng de schil onder de boter. Pers de limoenen en voeg het sap toe aan de boter.
Snipper de knoflook fijn en roer eveneens door de boter. Breng op smaak met peper en zout.
Stort de boter op plastiekfolie en rol op. Laat opstijven in de koelkast.
Aardappelpannenkoekjes
Was de spinazie, of ontdooi de diepvriesspinazie, en laat hem slinken en een warme pan zonder vetstof.
Giet de spinazie af en knijp uit. Hak de spinazie fijn.
Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer.
Smelt de boter en roer deze met de spinazie door de puree. Voeg hierbij de melk en eieren. Roer tot een gladde massa en meng de bloem hieronder.
Snipper de chilipeper en lenteuien fijn en meng onder het beslag. Breng op smaak met peper, zout en komijn.
Bak pannenkoekjes van het deeg en serveer met de limoenboter.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.