Aardappelpannenkoeken met hummus van rode biet en gegrilde kip

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Voor de aardappelpannenkoek:

  • 700 g aardappelen
  • 100 g Oud Brugge kaas
  • 2 eieren
  • 2 tl olijfolie
  • peper en zout

Voor de hummus van rode biet:

  • 400 g gekookte rode bieten
  • 300 g geweekte kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl komijn
  • 2 el citroensap

Voor de toppings:

  • 400 g wortelen
  • 450 g gemengde salade
  • 2 gegrilde kippenfilets
  • peper en zout
  • 50 g Griekse yoghurt

Recept

Voor de aardappelpannenkoeken:

Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de aardappelen en rasp ze fijn en leg de rasp in een keukenhanddoek. Rasp nu ook de kaas fijn.

Neem nu de keukenhanddoek met de aardappelrasp en knijp hard genoeg totdat al het vocht verdwenen is. Voeg nu de kaas, de aardappelen, het zout en peper toe in een grote mengkom. Breek het ei over de mengkom en meng het geheel. Voeg de olijfolie toe wanneer het geheel te droog lijkt.

Creëer cirkelvormige pannenkoekjes. Bak het ‘deeg’ voor 30 minuten tot wanneer de randen goudbruin kleuren.

Haal uit de oven en laat wat afkoelen.

Voor de hummus van rode biet:

Snijd de rode biet in stukken en doe alle ingrediënten in een grote mengkom of een foodprocessor.

Mix het geheel tot er zich een gladde massa vormt. Kruid nogmaals goed af en meng nogmaals kort. Verdeel de hummus over de afgekoelde aardappel pannenkoeken.

Geen tijd voor hummus te maken? Dan kan je deze ook reeds klaargemaakt kopen in de supermarkt.

Voor de toppings:

Snijd de gegrilde kipfilets in sneetjes en leg apart in een schaaltje. 

Was de wortelen en rasp ze fijn en leg deze ook in een schaaltje. Was de sla en doe in een potje.

Nu heb je twee opties: of je werkt de pannenkoeken zelf af of je serveert alle toppings op tafel en laat iedereen zijn eigen pannenkoeken afwerken.

Kies je om het zelf te doen: neem de sla en verdeel over de bietenhummus. Strooi nu de wortelen erover en werk af met de gegrilde kip.

Werk af met wat yoghurt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.