Aardappelmuffin met kaas

4
  • 8 kleine bloemige aardappelen
  • 125 g geraspte Brugge Belegen
  • 2 el bloem
  • 2 dl melk
  • 1 dl karnemelk
  • 2 el boter
  • 4 eierdooiers
  • 2 el maïzena
  • 2 eiwitten
  • zout en peper

Kook de geschilde aardappelen gaar, plet ze en laat goed afkoelen.
Laat de boter smelten in de pan en roer er de bloem door. 
Giet de melk en de karnemelk erbij en breng het geheel even, al roerende, aan de kook.

Laat de massa een beetje afkoelen en voeg er dan het eigeel, de aardappelen, de geraspte kaas en de maïzena aan toe.
Smaak af met peper en zout. 
Klop het eiwit tot schuim en meng het voorzichtig met de aardappelbrij.

Verdeel de massa over 4 kleine kommetjes.
Plaats ze in de oven en bak ze gedurende 20 à 25 minuten (200°C).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.