Aardappellucifers met tonijntartaar en wasabimayonaise

4
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 2 el kappertjes
  • 500 g verse tonijn
  • 1 tl Japanse wasabi (of 1 tl mierikswortel)
  • 1 zakje gemengde sla
Als je geen wasabi of mierikswortel vindt, kan je yoghurt mengen met een beetje mosterd. Verse vissoorten zoals zalm, makreel of forel passen ook bij dit gerecht.
  • Snijd de geschilde aardappelen in luciferdikke reepjes. Leg ze even in gezouten water. Dep ze droog met een keukenhanddoek.
  • Frituur de reepjes 6 à 8 min. op 145°C tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  • Hak de tonijn, kappertjes en ui fijn tot tartaar. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
  • Meng de mayonaise met wasabi.
  • Leg 1 rauwe eidooier op elk bord. Schik de tonijntartaar erbij.
  • Strooi de sla over de tonijntartaar en leg er de aardappellucifers op. Serveer met de wasabimayonaise en enkele druppels olijfolie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.