Aardappellucifers met tonijntartaar en wasabimayonaise

4
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 2 el kappertjes
  • 500 g verse tonijn
  • 1 tl Japanse wasabi (of 1 tl mierikswortel)
  • 1 zakje gemengde sla
Als je geen wasabi of mierikswortel vindt, kan je yoghurt mengen met een beetje mosterd. Verse vissoorten zoals zalm, makreel of forel passen ook bij dit gerecht.
  • Snijd de geschilde aardappelen in luciferdikke reepjes. Leg ze even in gezouten water. Dep ze droog met een keukenhanddoek.
  • Frituur de reepjes 6 à 8 min. op 145°C tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
  • Hak de tonijn, kappertjes en ui fijn tot tartaar. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
  • Meng de mayonaise met wasabi.
  • Leg 1 rauwe eidooier op elk bord. Schik de tonijntartaar erbij.
  • Strooi de sla over de tonijntartaar en leg er de aardappellucifers op. Serveer met de wasabimayonaise en enkele druppels olijfolie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.