Aardappelhelftjes à la châtaigne

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • gekookte kastanjes (in blik of vacuümverpakt)
  • 2 eetlepels boter
  • 150 g geraspte kaas
  • peper en zout
Je kan dit gerecht ook bereiden als een gratin. Volg daarvoor de bereidingswijze van aardappelgratin met citroen.

Was de aardappelen grondig en snijd ze overlangs in twee. Niet schillen, wel kruiden met peper en zout.  Zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Hak de voorgekookte kastanjes (in blik of vacuümverpakt te verkrijgen in warenhuizen of speciaalzaken) in stukjes.

Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn, verdeel je de kastanjes, de stukjes boter en de kaas over de aardappelhelften. Zet de aardappelen vervolgens nog 2 à 3 minuten in de oven.

Serveren bij een stukje wild.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.