Aardappelgratin met tomaat en aubergines

4

Met schijfjes aubergine kan je gemakkelijk een stapel maken: ideaal als je bijvoorbeeld een vegetarische groentelasagne maakt. Maar ook in deze aardappelgratin is aubergine de basis voor een heerlijk gerecht.

  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 6 tomaten of 1 blik gepelde tomaten
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels salie of tijm
  • 100 g geraspte kaas (naar keuze) 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm. 

Bestrooi de aubergines met zeezout. Laat ze 30 min rusten, spoel af met water en dep ze droog. 

Hak de ui en de look fijn en stoof ze in olijfolie. 

Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.

Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines. Bestrooi met de helft van de fijngehakte salie of tijm. Overgiet met de helft van de tomatensaus.

Herhaal deze stappen en werk af met een laagje kaas. Gaar alles gedurende +/- 50 min in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.