Aardappelgratin met tomaat en aubergines

4
  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 6 tomaten of 1 blik gepelde tomaten
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels salie of tijm
  • 100 g geraspte kaas (naar keuze) 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 2 eetlepels grof zeezout
  • peper en zout

Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm. Bestrooi de aubergines met zeezout, laat ze 30 min rusten, spoel ze af met water en dep ze droog. Hak de ui en de look fijn. Stoof ze in olijfolie, voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.

Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines. Bestrooi met de helft van de fijngehakte salie of tijm. Overgiet met de helft van de tomatensaus.

Herhaal dit en werk af met een laagje kaas. Gaar alles gedurende +/- 50 min in een voorverwarmde oven op 180°.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.