Aardappelgratin

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Aardappelgratin is pure comfort food. Deze ovenschotel maak je makkelijk en in geen tijd klaar.

Ingrediënten

  • 12 grote, bloemige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl room
  • 2 dl halfvolle melk
  • peper en zout
     

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de geschilde aardappelen in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn en meng onder de aardappelplakjes.

Breng de melk en de room tot aan het kookpunt aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout.

Schik de aardappelplakjes laagje per laagje in een ovenschotel en giet de room erover.
Dek af met aluminiumfolie en zet de schotel gedurende 30 minuten in de oven.

Verwijder de folie en zet de gratin nog eens 15 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.