
Zelf gnocchi maken is helemaal niet moeilijk. In 45 minuten geniet je van dit simpel maar overheerlijk gerecht met jonge spinazie.
Ingrediënten
- 8 grote bloemige aardappelen
- 200 g jonge spinazie
- 1 rode chilipeper
- 1 bakje kerstomaten
- 300 g bloem
- 50 g boter
- peper en zout
- 50 g geschaafde harde kaas
- 2 eieren
Recept
Schil de aardappelen, stoom ze gaar en pureer ze. Voeg de bloem en eigelen toe en kneed tot een stevig deeg.
Rol deegballetjes van 1,5 cm doorsnede en druk ze lichtjes plat tot gnocchi.
Gaar de gnocchi in kokend licht gezouten water. Als ze boven komen drijven, zijn ze klaar. Giet af.
Smelt de boter. Roer die onder de gnocchi, de spinazieblaadjes, de gesnipperde chilipeper en de tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout en werk af met geraspte kaas.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.