Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus

4
  • 950 g bloemige aardappelen
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 60 g gorgonzola
  • 2 eierdooiers
  • 1 1/2 dl room
  • 1 1/2 dl vleesbouillon
  • 200 g harde bloem
  • 2 el gehakte tuinkruiden (peterselie bieslook kervel)
  • peper en zout

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.

Plet de gekookte aardappelen en maak aan met de eierdooiers, bloem, tuinkruiden en breng op smaak met peper en zout. Kneed het deeg kort (bij
lang kneden maak je het deeg taai, waardoor de uiteindelijke gnocchi elastisch zullen aanvoelen).

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 2 cm dik. Snijd dan in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter. Druk er met een vork een motief
in (dit 'motief' zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen). 

 Kook vervolgens de bouillon kort in. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot ongeveer de helft. Meng met de kaas en breng op smaak met peper en zout.

Breng hierna een ruime pot water aan de kook met een snuif zout. Kook de gnocchi 1 à 2 minuten. Wanneer ze bovendrijven zijn ze klaar.

Haal de gnocchi door de saus en serveer in diepe borden, afgewerkt met wat parmezaanse kaas.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.