Aardappelfrittata met italiaanse kaas en salie

4
  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 el fijngesneden salie
  • 1 el zure room
  • 2 el grana padano (harde Italiaanse kaas)
  • 2 el room
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie
  • peper en zeezout
Dit is een perfect bijgerecht voor alle vlees- of visgerechten.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm dik. Meng de aardappelblokjes met de peper, het zeezout en de olijfolie. Plaats ze
ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er even in te prikken met een vork.

Klop de eieren los. Roer de eieren, de zure room, de room en de grana padano door elkaar.

Wrijf een vuurvaste schotel in met boter, giet hierin het roommengsel en verdeel er de aardappelblokjes in. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C. 

Als de frittata stevig aanvoelt, is hij gaar. Laat afkoelen en snijd de frittata in 4 gelijke porties. Versier met wat Grana Padanoschilfers en salie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.