Aardappelflensjes met gerookte zalm

4
  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 150 g gerookte zalm
  • 60 g grijze garnalen (gepeld)
  • 2 tomaten
  • 1/8 citroen
  • 1 eierdooier
  • 80 g room
  • 2 dl zure room
  • 40 g bloem
  • 1 el gesneden bieslook
  • 1 el gesneden dille
  • peper en zout

Vulling:

  • Snijd de gerookte zalm in blokjes.
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ook deze in blokjes. Hak de gewassen citroen fijn (zowel schil en vruchtvlees).
  • Verwarm de zure room.
  • Voeg de garnalen, tomatenblokjes, citroen en bieslook toe.
  • Breng op smaak met peper en zout

Flensjes:

  • Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water en plet ze.
  • Meng de gepureerde aardappel met de eierdooier, bloem, room en dille, en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet intussen een koekenpan op het vuur en strijk deze in met boter. Drop per keer een volle eetlepel beslag in de pan. Laat voldoende ruimte tussen de pannenkoekjes, keer om en haal voorzichtig uit de pan.
  • Schik de flensjes op warme borden en lepel er de 'vulling' langs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.