Aardappelflensjes met gerookte zalm

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 30

Ingrediënten

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 150 g gerookte zalm
  • 60 g grijze garnalen (gepeld)
  • 2 tomaten
  • 1/8 citroen
  • 1 eierdooier
  • 80 g room
  • 2 dl zure room
  • 40 g bloem
  • 1 el gesneden bieslook
  • 1 el gesneden dille
  • peper en zout

Recept

Vulling

Snijd de gerookte zalm in blokjes.

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ook deze in blokjes. Hak de gewassen citroen fijn (zowel schil en vruchtvlees).

Verwarm de zure room.

Voeg de garnalen, tomatenblokjes, citroen en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout

Flensjes

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water en plet ze.

Meng de gepureerde aardappel met de eierdooier, bloem, room en dille, en breng op smaak met peper en zout.

Zet intussen een koekenpan op het vuur en strijk deze in met boter. Drop per keer een volle eetlepel beslag in de pan. Laat voldoende ruimte tussen de pannenkoekjes, keer om en haal voorzichtig uit de pan.

Schik de flensjes op warme borden en lepel er de 'vulling' langs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.