Aardappelen met varkenswangetjes gestoofd in geuze

4
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 1 kg varkenswangen, schoongemaakt
  • 2 pijpajuintjes
  • 200 g groene boontjes
  • 2 el mosterd
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el konfituur
  • 2 flesjes geuze
  • 1 dl rundsbouillon
  • kruidentuiltje: tijm, laurier, peterselie
  • 100 g boter
  • 1 el maïzena
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Bak de varkenswangen op hoog vuur aan in de helft van de boter, kruid met zout en peper, voeg mosterd, ketchup, konfituur, kruidentuiltje, geuze en bouillon toe, laat een 3 tal uren smoren op een zacht vuur.

Kook de geschilde aardappelen al-dente in licht gezouten water, spoel koud en snijd in gelijke stukken.

Kook de boontjes al-dente in licht gezouten water en spoel fris.

Snijd de pijpajuintjes fijn en bak in een weinig  boter, voeg de suiker toe en karameliseer.

Bak de aardappelen  in de resterende boter, voeg de boontjes en ui toe.

Controleer de binding van de stoverij, bind eventueel met de maïzena. Controleer de kruiding en dresseer in diepe borden, serveer er de aardappelen en boontjes bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.