
Aardappelen met varkenswangetjes gestoofd in geuze
Stoofvlees + bier = match made in heaven. In dit recept gebruiken we Geuze om de varkenswangetjes in te stoven.
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappelen
- 1 kg varkenswangen, schoongemaakt
- 2 pijpajuintjes
- 200 g groene boontjes
- 2 el mosterd
- 2 el tomatenketchup
- 2 el konfituur
- 2 flesjes geuze
- 1 dl rundsbouillon
- kruidentuiltje: tijm, laurier, peterselie
- 100 g boter
- 1 el maïzena
- 1 kl suiker
- peper en zout
Recept
Bak de varkenswangen op hoog vuur aan in de helft van de boter, kruid met zout en peper, voeg mosterd, ketchup, konfituur, kruidentuiltje, geuze en bouillon toe, laat een 3 tal uren smoren op een zacht vuur.
Kook de geschilde aardappelen al-dente in licht gezouten water, spoel koud en snijd in gelijke stukken.
Kook de boontjes al-dente in licht gezouten water en spoel fris.
Snijd de pijpajuintjes fijn en bak in een weinig boter, voeg de suiker toe en karameliseer.
Bak de aardappelen in de resterende boter, voeg de boontjes en ui toe.
Controleer de binding van de stoverij, bind eventueel met de maïzena. Controleer de kruiding en dresseer in diepe borden, serveer er de aardappelen en boontjes bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.