
Aardappelen met harissa en gebakken zalm
Houd je van pittig? Dan is dit gerecht van zalm met aardappelen, op smaak gebracht door harissa, zeker iets voor jou.
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 4 stukken zalm van 150g
- 100 g fijne groene bonen
- 12 kerstomaten
- 2 el harissapasta
- 2 el olijfolie
Heerlijk op een bedje van spinazie of seizoensgroenten.
Recept
Was de aardappelen en snijd ze in 4 partjes.
Leg de aardappelen, en groene bonen op een bakplaat, meng er de harissapasta en olijfolie goed onder zodat alles bedekt is. Spreid uit in één laag over de bakplaat.
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot alles gaar is.
Voeg de zalm 10 minuten en de kerstomaten 5 minuten voor het einde van de baktijd toe.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.