Aardappelen in rode wijn met spekjes en zilveruitjes

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 12 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 1 el suiker
  • 12 champignons
  • 2 dl bruine kalfsfond
  • 12 zilveruitjes
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 dl rode wijnen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • provençaalse kruiden

Als de aardappelen gaar zijn, maar de saus nog niet de gewenste dikte heeft, laat ze dan naar eigen smaak nog verder inkoken. Heerlijk bij een stuk rood vlees.

Recept

Was de ongeschilde aardappelen. Maak de champignons proper. 

Bak het spek krokant in de olijfolie en haal het dan uit de pan. Bak in deze vetstof de ongeschilde aardappelen, gepelde zilveruitjes en de champignons. 

Bestrooi met suiker en laat het geheel karameliseren. Doe er nu de eetlepel bloem bij. Blus met rode wijn en kalfsfond. 

Voeg het spek, de laurier, de tijm en de klein gesneden look toe. Laat dit gedurende 15 minuten koken. 

Smaak af met Provençaalse kruiden, peper en zout. Werk af met peterselie en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.