Aardappelen in rode wijn met spekjes en zilveruitjes

Bijgerecht
4
  • 12 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 1 el suiker
  • 12 champignons
  • 2 dl bruine kalfsfond
  • 12 zilveruitjes
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 dl rode wijnen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • provençaalse kruiden
Als de aardappelen gaar zijn, maar de saus nog niet de gewenste dikte heeft, laat ze dan naar eigen smaak nog verder inkoken. Heerlijk bij een stuk rood vlees.

Was de ongeschilde aardappelen. Maak de champignons proper. Bak het spek krokant in de olijfolie en haal het dan uit de pan. Bak in deze vetstof de
ongeschilde aardappelen, gepelde zilveruitjes en de champignons. Bestrooi met suiker en laat het geheel karameliseren. Doe er nu de eetlepel bloem bij.
Blus met rode wijn en kalfsfond. 

Voeg het spek, de laurier, de tijm en de klein gesneden look toe. Laat dit gedurende 15 minuten koken. Smaak af met Provençaalse kruiden, peper en
zout. Werk af met peterselie en serveer.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief