Aardappelen in de schil met zelfgemaakte pesto

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 60

Voor deze aardappelen in de schil met zelfgemaakte pesto kan je de raketsla ook vervangen door zongedroogde tomaten, basilicum, peterselie of door gegrilde paprika.

Ingrediënten

  • 4 grote, vastkokende aardappelen
  • 1 bussel raketsla
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 3 teentjes look
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

Recept

Was, droog en snijd de raketsla. Doe hem in een blender en mix met alle andere ingrediënten (behalve de aardappelen) tot een halfvloeibare brij. Werk af met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Was de aardappelen, droog ze en rol ze in aluminiumfolie. Bak ze ongeveer een uur in de oven.

Haal de aardappeltjes uit de oven, snijd ze in de lengte open en serveer ze met een eetlepel van de zelfgemaakte pesto.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.