Aardappelcrème met gebakken hondshaai en venusschelpen in witte wijn

  • 2 bloemige aardappelen
  • 400 g filet van hondshaai, schoongemaakt
  • 200 g venusschelpen
  • 1 grote tomaat
  • 1 sjalot
  • ¼ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl melk
  • saffraan
  • peper en zout 

Laat de venusschelpen een half uur liggen in gezouten water, daardoor zullen ze spontaan hun zand verliezen. Kook de geschilde aardappelen gaar in ruim gezouten water, giet af en droog kort. Pureer de aardappelen en maak aan met de melk en de helft van de olie. Kruid met citroensap, peper en zout.

Ontvel en ontpit de tomaat. Snijd in blokjes. Hak de sjalot en knoflook fijn. Stoof in een lepeltje olie de look en sjalot, voeg de hondshaai (in stukken gesneden), tomatenblokjes, wijn en een snuifje saffraan toe. Laat een 10-tal minuten smoren op zacht vuur.

Voeg de schelpjes toe en blijf smoren tot de schelpen open gaan. Lepel de vis en garnituren schelpen in warme borden. Garneer met een takje groen en serveer de aardappelcrème erlangs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.