
Wil jij op je volgend feestje uitpakken met een schitterend hapje? Deze aardappelchips met krab, gember en avocado is zonder twijfel een hit!
Recept
Breng voor de verse krab een ruime pot water aan de kook met de groenten, het kruidentuiltje en peperbollen. Kook de krab 5 minuten en haal uit de bouillon, laat een half uurtje afkoelen.
Spoel de ongeschilde aardappel en snijd in flinterdunne plakjes, frituur in schone olie, kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de mayonaise aan met de fijngehakte chili en de gember.
Haal het vlees uit de krabscharen en de kop en maak aan met de mayonaise.
Snijd de avocado in blokjes en meng het citroensap eronder.
Lepel op elk bord 3 gelijke hoeveelheden krab, ertussen de avocado, werk af met de chips en de kruidensla. Lepel er de olijfolie over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.