Aardappelchips en américain

Aperitiefhapje
Patapas
Tapas
2
  • 2 grote bloemige aardappelen
  • 150 g rundvlees
  • 1 kleine ui
  • 3 kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie
  • 10 basilicumblaadjes
  • peper en zout
  • grof zout
  • 2 el (verse) mayonaise

Voor de mayonaise

  • 1 eierdooier
  • 200 ml arachideolie
  • zout
  • 1 theelepel pikante mosterd
  • 1/2 theelepel citroensap

Spoel de ongeschilde aardappelen goed af en snijd in flinterdunne plakjes.
Hak het vlees, de ui, de augurken en de kappertjes elk afzonderlijk fijn.
Versnipper ook de basilicumblaadjes.

Bak de aardappelplakjes krokant in zuivere frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Strooi hier wat grof zout over.

Meng het rundvlees, de kappertjes, ui, augurk, basilicum, olijfolie, peper en zout, en schik op de borden.

Mayonaise

Doe de dooier in een ruime kom en voeg de mosterd, het citroensap en het zout toe. Roer het mengsel voorzichtig om en giet er vervolgens beetje bij beetje de olie door.

Serveer de américain met de chips en mayonaise.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief