Aardappelburgers

4
  • 4 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 blaadjes sla 
  • 4 plakjes tomaat
  • ½ rode ui
  • 2 sneetjes kippenwit
  • 4 eetlepels geraspte kaas (naar keuze)
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • ketchup
  • arachideolie
  • peper en zout

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Gaar ze in de microgolfoven (6 min op 600 watt) en pureer ze. Meng er 1 ei en de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout. Klop het ander ei los met een beetje water.

Maak burgers met de puree, haal ze door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel. Bak de aardappelburgers in een beetje arachideolie in de pan.

Dien op met sla, tomaat, kippenwit, bieslook, rode ui in ringen en wat ketchup.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.