Aardappelbrochette met gemarineerd rundvlees en zure roomdip

30
  • een 16tal kleine vastkokende aardappelen
  • 400 g rundvlees
  • 16 kleine tomaten
  • 100 g tomatenketchup
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 dl zure room
  • 20 blaadjes koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • gerookt paprikapoeder
  • tabasco
  • peper en zout

Maak de marinade klaar. Pers de knoflook en rasp de schil van de limoen. Meng met de azijn, de helft van de olijfolie en de ketchup. Snijd het vlees in gelijke stukken. Laat gedurende minstens 12 uur marineren in de koelkast. Schrob de ongeschilde aardappelen schoon, gaar in licht gezouten water en
schil ze.

Prik de aardappelen, vleesblokjes en tomaten op een prikker. Strijk in met de resterende olie en rooster op de grill. Kruid naar smaak met paprikapoeder,
peper en zout. Meng intussen de room met tabasco, korianderblaadjes, limoensap en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.