Aardappelbolletjes met zalm en mozzarella

4
45

Met deze aardappelbolletjes met zalm en mozzarella serveer je een lekker, smeuïg aperitiefhapje waar zowel groot als klein van zal smullen.

  • 250 g aardappelen
  • 400 g verse, roze zalm
  • 60 g mozzarella
  • zeste van 1 citroen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 40 g gewone bloem
  • 40 g polenta (of paneermeel)
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gaar gedurende ongeveer 20 minuten.

Snijd de mozzarella in 12 blokjes.

Smeer de zalm in met olijfolie, zout en peper.

Bak de zalm ongeveer 4 minuten op de huidkant en 3 minuten op de andere kant. Afhankelijk van de dikte van de zalm moet het misschien iets langer bakken in de oven. Verwijder nadien het vel van de zalm, en trek de zalm in stukjes met een vork.

Pureer de aardappelen eens deze volledig gaar zijn en laat even afkoelen.

Meng de afgekoelde, gepureerde aardappelen met de zalm en de citroenzeste. Kruid met peper en zout.

Verdeel het mengsel in 12 balletjes. Duw in elke bal een stuk mozzarella naar het midden en vorm errond terug een bal.

Als elk balletje een stukje mozzarella heeft, rol je ze in de bloem, daarna door de eieren en vervolgens door de polenta. Doe dit twee maal per bal, zodat ze allemaal een dubbele laag hebben.

Bak alle bolletjes in de pan, in een grote hoeveelheid olie.

Serveer met een heerlijke rode pesto.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.