Aardappelblokjes met scampi's en pastis

Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje verse look
  • bieslook
  • 4 el pastis
  • 4 tl tomatenpuree
  • 8 gepelde scampi's
  • 4 el room
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl anijszaadjes
  • 1 mespunt chilipoeder
  • peper en zout

Je kan de scampi's altijd vervangen door gamba's of langoustines.

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd ze in kleine blokjes en breng op smaak met peper, zout en fijngesneden bieslook. 

Bak de versnipperde ui, de scampi’s en de tomatenpuree in een pan met olijfolie. Blus de hete scampi’s met pastis.

Strooi er de geperste look, het chilipoeder en de anijszaadjes over. Giet er de room bij.

Leg een laagje aardappelen op een bord met daarop de scampi’s. Giet er voorzichtig wat saus bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.