Aardappel-tomatensoep met spek

4
(30) 30
  • 5 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g dun spek
  • 400 g tomaten (in blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 preiwit
  • 4 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm.
Snijd het preiwit in ringen van 1 cm en het spek in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg het spek, de aardappelen, de preiringen en de fijngehakte knoflook toe.
Bak alles gedurende 5 minuten.

Doe er de bouillon en de tomaten bij.
Roer en breng op smaak met peper en zout.
Laat alles 20 minuten koken op een zacht vuur.

Mix de helft van de soep.
Giet die bij de andere soep.

Verdeel de aardappel-tomatensoep over 4 borden en werk af met de basilicumblaadjes.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.