Aardappel-pompoenpuree met blauwschimmelkaas en entrecote

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 4 entrecotes
  • 500 g pompoen
  • 400 g verse of diepvrieserwten
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 2 sjalotten
  • 50 g boter
  • een handvol verse munt
  • peper en zout

Schil de pompoen en snijd in stukken. Snijd ook de geschilde aardappelen in stukken en gaar samen in licht gezouten water. Giet af en pureer. Roer de
blauwschimmelkaas door de puree en kruid met peper. 

Blancheer ondertussen de erwtjes in licht gezouten water en spoel af onder koud stromend water. Stoof ze voor het serveren aan in een beetje boter met de gesnipperde sjalotten en gehakte munt. Breng op smaak met peper en zout. 

Kruid de entrecotes met peper en zout en grill naar smaak (blue, saignant of à point). Serveer de pompoenpuree met de entrecote en erwtjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.