Aardappel-linzenvelouté met geitenkaas

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 15

Ingrediënten

  • 6 middelgrote, bloemige aardappelen
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 130 g gedroogde linzen
  • 2 rode uien
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 tl graanmosterd
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el balsamicoazijn
     

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm.

Snijd elke ui in 8 stukken.

Meng de uien en de linzen onder de aardappelen.

Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.

Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep.

Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout.

Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.