Aardappel-knoflooktaart met geitenkaas

Claudia Allemeersch
4
  • 250 g bladerdeeg
  • 2 bollen knoflook
  • 1 lepel olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 lepel suiker
  • 2 lepel balsamicoazijn
  • 500 g krielaardappeltjes
  • 200 g harde geitenkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 dl room
  • peper en zout

Leg het bladerdeeg in een met bakpapier beklede taartvorm (28 cm).

Gaar de aardappelen in kokend gezouten water en giet af.

Pel de knoflook en blancheer deze 4 minuutjes. Zet ze op in koud water, dit om de pikante smaak eruit te halen. Giet af en droog de look op een vel keukenpapier. Bak de knoflook enkele minuten op hoog vuur in een lepel olijfolie. Bestrooi met de suiker, laat carameliseren en blus af met de balsamico en 1,5 dl water. Voeg hierbij de gehakte rozemarijn en tijm. Laat inkoken tot een stroperige massa.

Rasp de kaas op de taartbodem, verdeel hierover de knoflook.

Snijd de topjes van de aardappelen en de rest in plakjes van 2 cm. Verdeel de plakjes over de taartbodem.

Klop de eieren los met de room en kruid af met peper en zout. Overgiet hiermee de taart.

Bak de taart gedurende 40 minuten in een oven van 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.