Aardappel-kaasbolletjes met kruiden
Vul je kroketten met kaas en peterselie voor een heerlijk aperitiefhapje.
Ingrediënten
- 250 g bloemige aardappelen
- 60 g parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 el gehakte peterselie
- 50 g boter
- 75 g bloem
- 1 dl water
- peper en zout
Recept
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
Plet de gekookte aardappelen.
Bereid een klassiek soezendeeg: breng water en boter aan de kook met een snuifje zout.
Voeg de bloem toe en laat drogen op een hoog vuur. Roer het ei eronder.
Meng het deeg met de kaas, de peterselie en de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Draai quenellen van het beslag en bak krokant in zuivere olie van 180°C.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.