Aardappel-kaasbolletjes met kruiden

Aperitiefhapje
Patapas
4
(15) 30
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 60 g parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 el gehakte peterselie
  • 50 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 dl water
  • peper en zout
     

Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
Plet de gekookte aardappelen.

Bereid een klassiek soezendeeg: breng water en boter aan de kook met een snuifje zout.
Voeg de bloem toe en laat drogen op een hoog vuur.
Roer het ei eronder.

Meng het deeg met de kaas, de peterselie en de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en zout.
Draai quenellen van het beslag en bak krokant in zuivere olie van 180°C.

Laat uitlekken op keukenpapier.

 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief