Aardappel in de wok met krokante groenten en woksaus

Hoofdgerecht
Dagelijkse kost
4
50

Voor de woksaus:

  • 2 tenen knoflook
  • 20 g verse gember
  • ½ chilipeper
  • ½ stengel citroengras
  • 2 dl sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 dl water
  • arachideolie
In plaats van honing kun je ook esdoornsiroop (maple syrup) gebruiken.

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water.

Woksaus:

Kneus en pel de knoflook. Schil de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snijd de stengel in stukken. Snijd de chilipeper in stukken.
Doe alles in de hakmolen en mix tot een pasta.
Verwarm een scheut arachideolie in een steelpan. Stoof er de pasta in aan.
Blus de gestoofde pasta met sojasaus, sesamolie, vissaus, honing en water. Pers er de limoen bij uit. Laat even opkoken.
Haal de saus van het vuur en laat even trekken.

 

Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Trek de draad uit de sugar snaps. Halveer de champignons.
Snipper de lente-uien.
Zeef de woksaus.

Giet de aardappelen af en koel ze onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze in stukken.
Verwarm een scheut arachideolie in de wok.
Wok ongeveer een vierde van de aardappelblokjes met een vierde van de champignons. Schep ze uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.

Giet wat vet uit de wok.
Bak een vierde van de ui, sugarsnaps en sojascheuten in de wok. Doe er een vierde van de gebakken aardappelen en champignons bij. Giet een paar lepels woksaus bij de groenten en laat nog wat verder bakken.
Schep de groenten uit de pan en werk af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
Roerbak de rest van de aardappelen en groenten op dezelfde manier.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.