Aardappel in de schil met gerookte zalm

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 1 el zure room
  • 2 el zachte kruidenkaas
  • 4 plakken gerookte zalm
  • grof zeezout (1 handvol per aardappel)
  • peper en zout

Recept

Was de ongeschilde aardappelen. Wikkel ze in aluminiumfolie. 

Neem een bakplaat en leg het zeezout in het midden. Leg de aardappelen op de bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven (230°C). De aardappelen zijn klaar als je er makkelijk in kan prikken. 

Haal de gare aardappelen uit de oven en wacht 10 minuten alvorens de aluminiumfolie eraf te halen.

Snij de kop van de aardappelen af en leg ze apart. Hol de aardappelen uit met behulp van een lepel. Zet ze dan even terug in de oven.

Meng de kruidenkaas met de zure room, de peper, het zout, de aardappelinhoud en de fijngesneden bieslook. 

Vul nu de uitgeholde aardappelen met deze substantie. Werk af met de gerookte zalm en de kop van de aardappel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.