Aardappel in de schil met gerookte zalm

4
30
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 bussel bieslook
  • 1 el zure room
  • 2 el zachte kruidenkaas
  • 4 plakken gerookte zalm
  • grof zeezout (1 handvol per aardappel)
  • peper en zout

Was de ongeschilde aardappelen. Wikkel ze in aluminiumfolie. Neem een bakplaat en leg het zeezout in het midden. Leg de aardappelen op de bakplaat
en zet ze in een voorverwarmde oven (230°C). De aardappelen zijn klaar als je er makkelijk in kan prikken. Haal de gare aardappelen uit de oven en
wacht 10 minuten alvorens de aluminiumfolie eraf te halen.

Snij de kop van de aardappelen af en leg ze apart. Hol de aardappelen uit met behulp van een lepel. Zet ze dan even terug in de oven. Meng de kruidenkaas met de zure room, de peper, het zout, de aardappelinhoud en de fijngesneden bieslook. 

Vul nu de uitgeholde aardappelen met deze substantie. Werk af met de gerookte zalm en de kop van de aardappel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.