Aardappel en wortelsla met zwarte olijven en tomatentapenade

4
30
  • 400 g wortels, in dunne schijfjes
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 24 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl tomatentapenade
  • 3 hardgekookte eieren
  • peper en zout
Tomatentapenade vind je in elke supermarkt, zowel vers als in bokaaltjes.

Snijd de aardappelen in kleinere stukken en gaar ze in kokend water gedurende 10 minuten. Giet af en doe ze in een mengkom. Stoof de wortelen in een beetje olijfolie en voeg toe. Meng hieronder de platte peterselie, komijn, olijfolie, azijn, look en tomatentapenade. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier borden en werk af met de olijven en eitjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.