Aardappel en wortelsla met zwarte olijven en tomatentapenade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 400 g wortels, in dunne schijfjes
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 24 zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl tomatentapenade
  • 3 hardgekookte eieren
  • peper en zout

Tomatentapenade vind je in elke supermarkt, zowel vers als in bokaaltjes.

Recept

Snijd de aardappelen in kleinere stukken en gaar ze in kokend water gedurende 10 minuten. Giet af en doe ze in een mengkom. 

Stoof de wortelen in een beetje olijfolie en voeg toe. 

Meng hieronder de platte peterselie, komijn, olijfolie, azijn, look en tomatentapenade. Kruid met peper en zout. 

Verdeel over vier borden en werk af met de olijven en eitjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.