
Om dit hapje nog specialer te maken, serveer je gestoofde bladspinazie bij de aardappel-maïsfritters.
Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 6 gesnipperde lenteuitjes
- 200 g maïs (vers of uit blik)
- 4 eieren
- 40 g broodkruim
- 1 tl gemalen komijnpoeder
- 1 dl arachideolie
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el gehakte munt
- sap van 1 citroen
- peper en zout
Recept
Schil en rasp de geschilde aardappelen.
Knijp het vocht uit de aardappelen en meng met de maïs. Voeg hierbij de gesnipperde lenteui, eieren, broodkruimen komijn.
Kruid met peper en zout. Meng tot een mooie gladde massa.
Verwarm enkele eetlepels olie in een pan en schep hierin een eetlepel van het aardappelmengsel. Bak 3 minuutjes bruin aan elke zijde. Herhaal tot al het mengsel gebruikt is.
Meng ondertussen alles voor de dip (yoghurt, munt, citroensap) en kruid met peper en zout.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.