Aardappel en maïs fritters

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 6 gesnipperde lenteuitjes
  • 200 g maïs (vers of uit blik)
  • 4 eieren
  • 40 g broodkruim
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • 1 dl arachideolie
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el gehakte munt
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
Om dit hapje nog specialer te maken, kan je er gestoofde bladspinazie bij serveren.

Schil en rasp de geschilde aardappelen. Knijp het vocht uit de aardappelen en meng met de maïs. Voeg hierbij de gesnipperde lenteui, eieren, broodkruim
en komijn. Kruid met peper en zout. Meng tot een mooie gladde massa. Verwarm enkele eetlepels olie in een pan en schep hierin een eetlepel van het aardappelmengsel. Bak 3 minuutjes bruin aan elke zijde. Herhaal tot al het mengsel gebruikt is. Meng ondertussen alles voor de dip (yoghurt, munt, citroensap) en kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.