Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • ½ broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels kaasschilfers
  • 1,5 dl druivenpitolie
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Verdeel de broccoli in roosjes.

Gaar ze allebei in een kommetje met een bodempje water in de microgolfoven (6 min op 600 watt). Spoel de broccoli onmiddellijk onder ijskoud water af om de kleur te behouden.

Mix de spinazieblaadjes, het citroensap en de druivenpitolie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ui in ringen.

Maak een slaatje met de aardappelblokjes, de broccoliroosjes en de ui. Besprenkel met de spinaziepesto. 

Rooster de pijnboompitjes in een pan en strooi ze samen met de kaasschilfers over de salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.