Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto

4
  • 6 grote vastkokende aardappelen
  • ½ broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels kaasschilfers
  • 1,5 dl druivenpitolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Verdeel de broccoli in roosjes. Gaar ze allebei in een kommetje met een bodempje water in de microgolfoven (6 min op 600 watt). Spoel de broccoli onmiddellijk onder ijskoud water af om de kleur te behouden.

Mix de spinazieblaadjes, het citroensap en de druivenpitolie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de ui in ringen.

Maak een slaatje met de aardappelblokjes, de broccoliroosjes en de ui. Besprenkel met de spinaziepesto. Rooster de pijnboompitjes in een pan en strooi ze samen met de kaasschilfers over de salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.