Aardappel-courgettepuree met parelhoen en rode wijn

4
  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 4 parelhoenfilets
  • 2 courgettes
  • 5 dl rode wijn en 2 dl gevogeltebouillon
  • 2  takje tijm
  • 2 el suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Schil de bloemige aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes.

Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 min. op 750 Watt.  Maak er, samen met de boter, courgettepuree van. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus.  Giet door een zeef en kruid met peper en zout.

Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes. Frituur op 180°C tot knapperige chips.

Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout.

Verdeel de courgettepuree over 4 borden. Leg er de parelhoenfilets bovenop. Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.