Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie

4
(15) 20
  • 2 grote bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 4 dl kippenbouillon
  • 200 g Parijse champignons
  • 1 busseltje kervel
  • 1 tl truffelolie
  • peper en zout
  • 2 sneetjes wit brood
  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl room
     

Schil en snijd de aardappelen en het preiwit in stukjes.
Snijd de champignons in 4.
Gaar alles gedurende 20 min. op een zacht vuurtje in een mengsel van room, melk, boter en kippenbouillon.
Mix met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Giet door een zeef.

Laat de soep afkoelen in de koelkast.
Rooster de boterhammen gedurende 5 min. in de oven op 175°C.
Verbrokkel ze tot broodkruim.

Verdeel de koude soep en het broodkruim over 4 borden.
Overgiet met een scheutje truffelolie.
Garneer met een beetje fijngehakte kervel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.