Aardappel-champignonsoep met broodkruim en truffelolie

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 20

Ingrediënten

  • 2 grote bloemige aardappelen
  • 1 prei
  • 4 dl kippenbouillon
  • 200 g Parijse champignons
  • 1 busseltje kervel
  • 1 tl truffelolie
  • peper en zout
  • 2 sneetjes wit brood
  • 25 g boter
  • 1 dl melk
  • 1 dl olijfolie
  • 2 dl room
     

Recept

Schil en snijd de aardappelen en het preiwit in stukjes. Snijd de champignons in 4.

Gaar alles gedurende 20 min. op een zacht vuurtje in een mengsel van room, melk, boter en kippenbouillon.

Mix met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Giet door een zeef. Laat de soep afkoelen in de koelkast.

Rooster de boterhammen gedurende 5 min. in de oven op 175°C. Verbrokkel ze tot broodkruim.

Verdeel de koude soep en het broodkruim over 4 borden. Overgiet met een scheutje truffelolie. Garneer met een beetje fijngehakte kervel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.