Aardappel-cashewnotensalade met speenvarkenfilet

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

In de lente en zomer zorgt deze aardappel-cashewnotensalade voor de nodige frisheid. Serveer met speenvarkenfilet, of vervang door een stukje varkenshaas.

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1/2 komkommer
  • 2 lenteuitjes
  • 4 tomaten
  • 100 g cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 speenvarkenfilets
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • sap van 2 limoenen
  • peper en zout

Recept

Was de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Bak ze op een hoog vuur in olijfolie tot ze bijna gaar zijn. 

Voeg de cashewnoten toe en bak nog enkele minuten.

Snipper de knoflook , rode ui en lenteui. Voeg toe en roer om. Schep uit de pan en zet aan de kant.

Bak het speenvarkenfilet tot het mooi rosé is. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in stukken en meng met de aardappelen. Kruid met peper en zout en besprenkel met limoensap. 

Werk af met de kruiden en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.