Aardappel-bietensoep met zure room en komijn

4
  • 2 bloemige aardappelen
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 l lichte rundsbouillon
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1,5 dl zure room
  • 2 tl gehakte peterselie
  • 1 el boter
  • Peper en zout

Hak de ui grof en stoof in de boter. Schil de aardappelen. Snij ze samen met de bieten in stukken, voeg alles bij de ui.

Giet de bouillon over de groenten en laat 45 min sudderen. Mix glad en haal door een zeef.

Breng op smaak met peper en zout. Plet de komijnzaadjes en meng met de zure room. Roer door de soep en serveer warm. Werk af met wat peterselie. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.