Aardappel-bietensoep met zure room en komijn

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 2 bloemige aardappelen
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 l lichte rundsbouillon
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1,5 dl zure room
  • 2 tl gehakte peterselie
  • 1 el boter
  • Peper en zout

Recept

Hak de ui grof en stoof in de boter. Schil de aardappelen. Snij ze samen met de bieten in stukken, voeg alles bij de ui.

Giet de bouillon over de groenten en laat 45 min sudderen. Mix glad en haal door een zeef.

Breng op smaak met peper en zout. Plet de komijnzaadjes en meng met de zure room. Roer door de soep en serveer warm. Werk af met wat peterselie. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.