Aardappel-auberginetorentjes

4
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 2 rijpe tomaten
  • sap van 1 citroen
  • 3 bollen mozzarella
  • 1,5 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 12 blaadjes basilicum
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • enkele lepels tomatensaus
  • peper en zout

Ontvel en ontpit de tomaten. Snij in plakjes. Schrob de aardappelen en kook ze al dente in gezouten water. Verwijder de pel en snij in plakjes.

Schil de helft van de aubergineschil weg. Snij in plakken en besprenkel met citroensap. Bak de aubergineplakken in de helft van de olie. Pers er de knoflook over en kruid met peper en zout.

Maak stabiele torens van aubergine, tomaat, aardappel en basilicum. Maak vast met een prikker.

Zet ze in een ovenschaal en overgiet met de resterende olijfolie. Strooi er de kaas over en zet 20 min in de oven op 180°C.

Serveer met een forse lepel tomatensaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.