Aardappel-auberginetaart in de oven

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Met verse groenten van bij ons en een vel kant-en-klaar bladerdeeg maak je snel en gemakkelijk een heerlijke groentetaart. Deze is met aubergine en aardappel maar experimenteer gerust met jouw favoriete groenten.

Ingrediënten

  • 2 grote bloemige aardappelen (200 g)
  • 1 aubergine
  • 125 g mozzarella
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl melk
  • 2 eidooiers
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes salie
  • een stuk bladerdeeg
  • peper en zout

Recept

Schil de aubergine en snijd in blokjes, besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Snijd de geschilde aardappel in blokjes en blancheer ze.

Hak de sjalot, knoflook, rozemarijn en salie fijn.

Stoof de aubergine kort in olijfolie met sjalot, look en kruiden, laat uitlekken in een zeefje.

Meng de aubergine met de aardappelblokjes en breng op smaak met peper en zout. 

Vet een taartbodem in, druk er het bladerdeeg in de taartvorm en vul met het aardappel-auberginemengsel.

Klop de melk los met de dooiers en giet over het groentemengsel.

Snijd de mozarella in plakjes en verdeel over de taart. 

Zet in de oven en bak de aardappeltaart 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.