Aardappel- appelsalade met gebakken coquille en kruidensla

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 bloemige aardappel
  • 8 verse coquilles
  • 50 g gemengde salade op basis van rucola, kropsla, dille, witloof,...
  • 1/2 appel (type Jonagold)
  • 1,5 dl olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • een mespunt gehakte gember
  • grof zout
  • peper

Recept

Spoel de geschilde aardappel en snijd in minuscule blokjes. 

Bak ze krokant in olie, strooi er grof zout over en laat uitlekken op keukenpapier. 

Spoel de sla en dep droog. Maak de helft van de olijfolie aan met de gember en het limoensap. 

Snijd de ongeschilde appel in julienne.

Bak de coquilles in de resterende olie en kruid naar smaak met peper en zout.

Schik de salade in ruime borden, serveer de coquilles errond. Garneer met de aardappelblokjes en de appel en lepel er dressing over. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.