Witte ovenschaal gevuld met courgette. In de courgetterolletjes zit ricottakaas, spinazie en Belgische geraspte kaas. De ovenschotel is gevuld met tomatensaus en afgewerkt met verse basilicum.

Courgette: 30 verrukkelijke recepten voor elk moment

Zin in zalige comfortfood of op zoek naar een fris en verrassend ideetje voor een zomerse dag? Met courgette zit je altijd goed! Maak een lekkere courgettesoep of ga voor gevulde courgette in de oven. Of serveer ze gebakken, gestoofd of gegrild bij een stukje vlees, vis of bij een slaatje.

Witloofcurry met groentespiesjes

Courgette klaarmaken op z’n zomers

Ook op een zomerse dag doet deze groente het uitstekend. Voeg bijvoorbeeld wat gegrilde courgette toe aan je favoriete salade en je hebt het perfecte bijgerecht voor je BBQ!

En van BBQ gesproken... vleesspiesjes met gegrilde groenten zijn zonder twijfel een voltreffer. Snijd enkele groenten in wat dikkere plakken en bestrijk ze met olie. Gril ze op de barbecue en draai regelmatig om. Ze zijn zo klaar om mee op tafel te zetten!

Ben je eerder op zoek naar een zomers aperitiefhapje? Met deze groentechips met lentedips of courgettekoekjes zullen je gasten aangenaam verrast zijn.

Courgette in de oven: telkens weer anders

Ook erg gesmaakt en hartverwarmend is een gevulde courgette in de oven. De courgette staat hier echt centraal, maar je kan steeds variëren met de vulling. Zo is het resultaat toch telkens weer anders.

Je kan courgette ook roosteren met heel wat andere groenten voor een snelle en makkelijke ovenschotel. Voeg wat Meesterlyck-ham toe voor een heerlijke maaltijd.

Deze recepten bewijzen het: met courgette in de oven kan je alle kanten op!

Courgettesoep: zalige comfortfood

Courgette klaarmaken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Een dampende kop verse courgettesoep weet altijd en iedereen te verleiden. Courgette heeft van nature een milde smaak en is dus heel gemakkelijk te combineren met extra smaakmakers. Ga bijvoorbeeld eens voor een soep met courgette en basilicum of een courgettesoep met geitenkaas. Heb je nog wat oud brood over? Maak er knapperige croutons van en serveer die bij je soep.

Tip: courgettes kan je ook invriezen om ze op een later tijdstip te gebruiken. Snijd ze in blokjes, blancheer ze enkele minuten en laat schrikken onder koud water. Laat de stukjes afkoelen, uitlekken en vries ze in. Zo heb je steeds een portie bij de hand om je gasten een smakelijke kop courgettesoep voor te schotelen.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Ga zelf aan de slag met courgette

Ben jij ook zo zot van courgette? Of heb je een van onze recepten met courgette uitgeprobeerd? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!