Spoonilicious foodmarket: lekkers in een lepel

Hapjes op een lepel hebben we de laatste jaren al veel gezien, op restaurant of bij vrienden thuis. Maar een hele foodmarket gebaseerd op het concept is verrassend. Op 9 mei lieten we bezoekers, mét een lepel in de hand, genieten van heerlijke gerechtjes bereid met Belgische zuivelproducten. Naast het proeven van vele lokale eetstandjes, gaven chefs Sandra Bekkari, Loïc Van Impe en Dagny Ros een leuke kookdemonstratie. Benieuwd naar hun receptjes? Ontdek ze hieronder.

Spoonilicious

SPOONILICIOUS: lepeltje, lepeltje in je hand

Als je denkt dat je enkel yoghurt met een lepel kan eten, dan heb je het mis. Tijdens de Spoonilicious foodmarket werden heerlijke gerechtjes en hapjes geserveerd met melk en melkproducten van bij ons in de hoofdrol. We nodigden Amylia aka Cookameal uit om op verkenning te gaan en dat leverde deze leuke sfeervideo op.  

3 KOKS = KOOKINSPIRATIE DE KLOK ROND

Plattekaas, yoghurt, room… Je maakt er de zaligste gerechtjes mee! En dat bewezen onze chefs Sandra Bekkari, Dagny Ros en Loïc Van Impe alias The Rookie Cook. Ze namen ons mee op smaakverkenning en toonden hoe Belgische zuivel je de klok rond kan inspireren binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Wat brachten ze precies op de plank?

Ontbijt: homemade cruesli met yoghurt (Sandra Bekkari)

Sandra Bekkari toonde dat homemade cruesli met yoghurt de ideale start van je dag is: “De combinatie van koolhydraten en vezels in havermout zorgt voor langdurige energie en helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden. De eiwitten in yoghurt dragen verder bij tot dit gunstige effect. Yoghurt is ook een goede bron van calcium, vitamine B12 en B2.” Bovendien kan je een eigen versie maken en variëren met seizoensfruit.

Homemade cruesli met yoghurt (Sandra Bekkari)

Lunch: quinoasalade met kip en yoghurtaioli (Loïc Van Impe)

Een frisse salade smaakt volgens Loïc Van Impe altijd. En dat hebben we mogen ervaren tijdens zijn kookdemo. Hij serveerde quinoasalade met kip en yoghurtaioli. Een gerecht dat je makkelijk in één pan kan maken: ‘Weinig afwas, vrij snel klaar, mét ingrediënten die je overal kan vinden. Leuk detail: de lekkere looksaus is op basis van yoghurt in plaats van mayonaise. Gemakkelijker, gezonder én met evenveel smaak.”

quinoasalade met kip en yoghurtaioli (Loïc Van Impe)

Avondmaal: kippenballetjes met bloemkoolcouscous en yoghurtdressing (Dagny Ros) 

Onze foodmarket sloot af met een kookdemo van Dagny Ros. Ze vulde onze maagjes met een heerlijke bloemkoolcouscous met kippenballetje en yoghurtdressing: “Dit gerecht is licht en gezond en heel gemakkelijk om te maken. Zelf gebruik ik al 30 jaar yoghurt in marinades, dressings… het is een gemakkelijk basisproduct voor verschillende gerechten. Zeker eens proberen!”

Kippenballetjes met bloemkoolcouscous en yoghurtdressing (Dagny Ros)

Heb jij ook leuke ideetjes voor gerechtjes met Belgische zuivel?

Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.