Koemelk is toch voor kalfjes en niet voor de mens?

De koe produceert meer melk dan haar kalf kan drinken en nodig heeft. De mens consumeert al duizenden jaren de melk die overblijft. Het is bovendien belangrijk voor de gezondheid van de moederkoe om verder gemolken te worden door de melkveehouder. Om uierontstekingen te voorkomen, moet de uier na elke melkbeurt volledig leeggezogen worden. Kalfjes kunnen dat niet alleen.

De melkveehouders zien er wel altijd op toe dat elk kalfje voldoende melk krijgt. Zeker de biestmelk – de eerste melk die gevormd wordt nadat de koe bevallen is – is belangrijk voor de kalveren om voldoende natuurlijke antistoffen binnen te krijgen.

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.