De klas van meester Orry op boerderijbezoek met Melk4kids

Een hoorntje vlierbloesemijs, een potje roze pompelmoesijs of yoghurtijs met amarena. Op de boerderij van Bella & Rosita in de buurt van Antwerpen kan je het allemaal ontdekken. En dàt weten de leerlingen van het Sint-Ursulainstituut uit Wilrijk maar al te goed! Dankzij de bijdrage van Melk4kids kunnen de leerlingen van het eerste leerjaar elk jaar op boerderijbezoek. Meester Orry nam de kinderen van zijn klas al verschillende keren mee en vertelt enthousiast over dit project.

Kalfjes aaien en een ijsje eten

Meester Orry is een meester uit de duizend. Hij behoort naar eigen zeggen tot het “uitstervend ras van mannelijke leerkrachten” die elke dag vol passie aan de slag is om zijn groep van 6-jarige leerlingen iets bij te brengen. Eén keer per jaar bezoekt het hele eerste leerjaar van het Sint-Ursulainstituut een melkveebedrijf.

“We vinden het geweldig om met de kinderen op boerderijbezoek te gaan. Niet alle kinderen hebben de kans om met mama en papa naar de boerderij te gaan. Sommige kinderen hebben nog nooit een koe van dichtbij gezien. Tijdens de uitstap leren de kinderen over wat er gebeurt op de boerderij. De kinderen bezoeken de stallen en de durvers mogen de kalfjes aaien. Tijdens de lunch genieten we van een grote kan melk. Maar het hoogtepunt van de voormiddag is dat iedereen een ijsje krijgt.”

Waar komt melk vandaan?

De dag voor het bezoek aan de boerderij vraagt Orry steevast aan zijn leerlingen waar melk vandaan komt. “Ik krijg dan meestal twee antwoorden. De koe of de winkel. Ergens hebben de leerlingen in beide gevallen gelijk. Op de boerderij leren we samen hoe melk van de koe tot in onze koelkast geraakt. Maar ook voor de leerkrachten is een bezoek aan de boerderij boeiend. We gaan altijd met drie klassen en ook wij volwassenen leren nog elk jaar bij.”

Ben je zelf een melkliefhebber?

“Ik drink heel graag een glas melk en geniet ook van andere melkproducten. Volle plattekaas met bruine suiker of als ontbijt muesli met yoghurt en rood fruit. Mijn vrouw is zwanger van ons tweede kindje en zoals dat hoort bij zwangere vrouwen heeft ze soms ‘goestingskes’. Gisterenavond wilde ze heel graag warme pudding met muizenstrontjes. Ik heb dat dan ook voor haar gemaakt. Lekker!”

Orry blijkt dus niet alleen een meester, maar ook een echtgenoot uit de 1000!

Meer weten over Melk4kids?

Ben jij ook leerkracht of actief in een jeugdbeweging? Met het educatieve project van Melk4Kids kan je met een groep kinderen van 3 tot 12 jaar op bezoek bij een boerderij in de buurt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.