Wentelteefjes

Lekker krokante wentelteefjes maken doe je zo

Wentelteefjes, verloren brood, gewonnen brood, pain perdu… welke naam je ze geeft maakt niet zo uit. Wat wél belangrijk is, is dat je een goed recept voor wentelteefjes hebt. Bij het ontbijt of als dessert: met deze tips maak je de lekkerste wentelteefjes.

Wentelteefjes maken: alle ingrediënten op een rij

Wat heb je nodig voor wentelteefjes (voor 4 personen)?  

  • 4 sneden oud brood
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 2 eieren
  • suiker
  • olie

Klop de eieren met de melk en de room, voeg eventueel een zakje vanillesuiker of wat kaneel toe. Snijd de korsten van het brood en laat de sneetjes in het beslag weken.

Tip: Experimenteer met verschillende soorten brood voor jouw favoriete variant. Wentelteefjes van suikerbrood, bruin brood, meergranenbrood… de combinaties zijn eindeloos en ze zijn allemaal superlekker. 

Wentelfteefjes bakken

Wil jij ook wentelteefjes maken die lekker krokant zijn? Bak ze dan in boter én olie, half om half. Strooi er suiker naar believen op.

Dit is een basisrecept voor wentelteefjes voor vier personen. Maak je wentelteefjes voor een grote groep? Dip de sneetjes brood in het melk-eimengsel en schik ze in een ingevette bakplaat. Schuif 12 tot 15 minuten in een oven van 190° en je kan met z'n allen aan tafel.

Wentelteefjes die net dat tikkeltje specialer zijn

Mag het wat meer zijn? Probeer dan zeker eens onze rijkelijke wentelteefjes met gekarameliseerde appel. Brengt het eimengsel op smaak met 1/2 tl citroensap. In een koekenpan laat je suiker met 3 el water smelten tot hij lichtbruin kleurt (karameliseren). Haal de schijfjes gesneden appel er een voor een door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. Lekker met een toefje slagroom.

Ook lekker: wentelteefjes met peertjes en zelfgemaakt karamel-speculaasijs. Ideaal comfort food!

Liever hartige wentelteefjes? De croque monsieur variant is zeker het proberen waard. Beleg de sneetjes brood met ham en kaas. Doop de volledige boterham in het eimengsel en bak vervolgens in de pan tot de kaas gesmolten is. Geef toe, daar wil je ’s morgens wel voor opstaan. 

Ga je aan de slag met een van onze recepten? Of heb je al een wentelteefjes recept dat keer op keer een succes is? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.