Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

Lekker krokante wentelteefjes maken doe je zo

Wentelteefjes, verloren brood, gewonnen brood, pain perdu… welke naam je ze geeft maakt niet zo uit. Wat wél belangrijk is, is dat je een goed recept voor wentelteefjes hebt. Bij het ontbijt of als dessert: met deze tips maak je de lekkerste wentelteefjes.

Wentelteefjes maken: alle ingrediënten op een rij

Wat heb je nodig voor wentelteefjes (voor 4 personen): 4 sneden oud brood, 2 dl melk, 2 dl room, 2 eieren, suiker en olie.

Klop de eieren met de melk en de room, voeg eventueel een zakje vanillesuiker of wat kaneel toe. Snijd de korsten van het brood en laat de sneetjes in het beslag weken.

Tip: experimenteer met verschillende soorten brood voor jouw favoriete variant. Wentelteefjes van suikerbrood, bruin brood, meergranenbrood… de combinaties zijn eindeloos en ze zijn allemaal superlekker. 

Hoe wentelfteefjes bakken?

Wil jij ook wentelteefjes maken die lekker krokant zijn? Bak ze dan in boter én olie, half om half. Strooi er suiker naar jouw voorkeur op.

Het recept hierboven is een basisrecept voor wentelteefjes voor vier personen. Maak je wentelteefjes voor een grote groep? Dip de sneetjes brood in het melk-eimengsel en schik ze in een ingevette bakplaat. Schuif 12 tot 15 minuten in een oven van 190° en je kan met z'n allen aan tafel.

Wentelteefjes met peertjes en karamel-speculaasijs

Wentelteefjes die net dat tikkeltje specialer zijn

Mag het wat meer zijn? Probeer dan zeker eens onze rijkelijke wentelteefjes met gekarameliseerde appel. Brengt het eimengsel op smaak met 1/2 tl citroensap. In een koekenpan laat je suiker met 3 el water smelten tot hij lichtbruin kleurt (karameliseren). Haal de schijfjes gesneden appel er een voor een door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. 

Ook lekker: wentelteefjes met peertjes en zelfgemaakt karamel-speculaasijs. Ideaal comfort food!

Liever hartige wentelteefjes? De croque monsieur variant is zeker het proberen waard. Beleg de sneetjes brood met ham en kaas. Doop de volledige boterham in het eimengsel en bak vervolgens in de pan tot de kaas gesmolten is. Geef toe, daar wil je ’s morgens wel voor opstaan. 

Tip: aan de slag met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle verkooppunten bij jou in de buurt.

Probeerde je een van onze recepten? Of ken je een wentelteefjes recept dat keer op keer een succes is? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief.