Week van het Konijn: 10 originele recepten om zelf uit te proberen

Week van het Konijn: 10 originele recepten om zelf uit te proberen

Wil je tijdens de Week van het Konijn ook een lekker konijngerecht maken, maar heb je even geen inspiratie? Geen probleem, we stellen je 10 lekkere én verrassende recepten voor. Van een snelle hap uit het vuistje, een winterse salade tot zalige stoofpotjes die rustig hebben staan pruttelen...

Feit of fabel? 3 dingen die je moet weten over konijn

Over konijnenvlees bestaan er enkele misverstanden. Je kan er alleen maar zware gerechten mee maken. Het zou moeilijk te bereiden zijn. En, konijn is enkel geschikt voor stoofpotten uit grootmoeders keuken. Wat is daar nu echt van aan? We zochten het voor je uit.

Fabel 1: “konijn is een zware maaltijd”

Feit: konijn is een licht stukje vlees. Konijn bevat gemiddeld ongeveer 8 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met ongeveer 4 g vet per 100 g. Een portie konijn van 100 g levert gemiddeld zo’n 145 kcal. Een konijngerecht blijft licht als het recept geen zware ingrediënten bevat. Als je bijvoorbeeld veel boter, room, enz. gebruikt, wordt het gerecht wel zwaarder en vetrijker. Kies dus voor lichte en gezonde gerechten met veel groenten.

Fabel 2: “konijn is moeilijk te bereiden”

Feit: om met konijn aan de slag te gaan hoef je echt geen chef te zijn. Bakken, in de oven, wokken of stoven? Met onze tips en trucs wordt konijn klaarmaken kinderspel.

Fabel 3: “konijn is ouderwets”

Feit: Konijn met pruimen is inderdaad een Vlaamse klassieker, maar er is zoveel meer. Wat dacht je van een loempia of wrap met konijn? Een broodje ‘pulled rabbit’? Of een waanzinnig lekkere salade? Kortom, konijn biedt ook voor de moderne, creatieve kok heel wat mogelijkheden.

Ga jij konijn klaarmaken tijdens de Week van het Konijn? Of ken jij nog lekkere recepten met konijn? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Over de Week van het Konijn

De ‘Week van het Konijn’ is een initiatief van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, in samenwerking met supermarkten, zelfstandige slagers en de slachthuizen. De campagne wordt gefinancierd door de Vlaamse konijnenhouders en met steun van de Europese Unie.

VLAM wil consumenten die kiezen voor konijnenvlees, sensibiliseren om te kiezen voor konijnenvlees van eigen bodem. De campagne sluit aan bij de aanbevelingen van de voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. Lees hier meer over de opdracht en werking van VLAM.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.