Kopen

In de winkel

Het hedendaagse aanbod van konijn speelt in op de vraag naar gebruiksgemak, korte bereidingstijd, met nadruk op gezond en smakelijk. Konijn wordt aangeboden in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.

Ontdek hier enkele basistechnieken om een rauw konijn te versnijden.

Goed bewaren

Konijn vraagt, zoals trouwens alle verse voeding, de juiste bewaaromstandigheden. Van in het slachthuis tot in de winkel, wordt er op gelet dat de temperatuur voor transport en bewaring niet hoger wordt dan 4°C. 

Correct bewaren begint al van bij de aankoop. Gebruik daarom een koelbox of koeltas als je inkopen doet, zeker op warme en zonnige dagen. Bewaar vers konijn goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast en hou de uiterste gebruiksdatum in het oog. 

Vers konijn invriezen verlengt de houdbaarheid van het vlees met enkele maanden tot ongeveer 9 maanden. Ontdooien gebeurt in een schaal in de koelkast. Stukken konijn mogen ook in de microgolfoven worden ontdooid. Giet het vrijgekomen dooivocht weg.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.