Tempura van konijn

Konijn, grenzeloos veelzijdig

Konijn met pruimen, de oervlaamse klassieker, werd zelfs al bezongen door Bart Peeters en co. Maar wat we wel eens vergeten, is dat konijn verrassend veel meer te bieden heeft! Een blik in de kookpotten... over de grenzen heen.

De vele kantjes van konijn

Konijn - als filet, bouten of in z’n geheel - is befaamd in stoofpotjes. Het vlees komt ook goed tot z’n recht als je het wokt, grilt of in de oven bereidt. Het proberen waard, want konijn behoort tot de magere vleessoorten. Bovendien is het vlees geschikt voor groot én klein.

Konijn met caponata en krieltjes

Buitenlandse gerechten op hun best met parkkonijn van bij ons

Op z’n Marokkaans, Mexicaans of Grieks?

Wie ooit al eens op reis ging naar Marokko heeft daar zeker kennisgemaakt met tajine. De tajine wordt vooral gebruikt voor stoofgerechten. Het meest populair is de tajine met kip, maar ook konijn leent zich perfect. De smaak te pakken? Ga dan zeker aan de slag met ons recept voor tajine van konijn. Geen tajine in huis, maar wel een braadpan? Dan is dit recept voor konijn op z’n Marokkaans met spinazie iets voor jou. Konijn in een Mexicaans jasje? Ook dat kan met quesadilla met konijn.

Giouvetsi is een echte Griekse klassieker. Het wordt vooral gemaakt met lamsvlees (maar het kan ook met rundvlees of kip) dat gestoofd wordt in een Giouvetsi: een geglazuurde terracottapot. De andere basisingrediënten zijn orzo (Griekse pasta), tomatensaus, bouillon, ui, knoflook en rode wijn, en wat kaas als afwerking. Wij maakten een giouvetsi met konijn.

Op z’n Italiaans, Japans, Frans of Thais?

Konijn op z'n Italiaans? Ons recept voor konijn met caponata en krieltjes vraagt om een Mamma Mia! De kruiden zorgen voor een zuiderse toets. 

Navarin is een Franse ragoût van lamsvlees of schapenvlees. Het is een wat lichter stoofgerecht, bedoeld om de lente te vieren. Uiteraard kan je ook een overheerlijke navarin met konijn maken. En met seizoensgroenten van eigen bodem wordt jouw gerecht nog lekkerder. Of wat dacht je van een ratatouille met konijn?

Wie houdt van pittig Thais, moet zeker onze recepten voor loempia met konijn en voor konijnenbouten met rode curry proberen. Rode curry (in pastavorm) vind je in de meeste supermarkten. Voeg net voor het opdienen wat limoensap en koriander toe. Wedden dat die zalige aroma’s je doen dromen over Thailand? En maak de culinaire oversteek naar Japan met tempura van konijn. Tempura is een Japans gerecht en ook een manier van bereiden. Ingrediënten krijgen een laagje beslag en worden vervolgens kort gefrituurd. Liefhebbers van vlees op een stokje zullen dan weer smullen van onze yakitori.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Van bijna alle ingrediënten die in onze recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Maak jij iets fijn met konijn?

Probeerde jij een van onze recepten met konijn? Of heb je nog tips of recepten die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest voor de laatste culinaire weetjes!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.