Tajine met kippenbouten

Recepten met kippenbout waar iedereen van houdt

Een krokante kippenbout uit de oven, daar is elke liefhebber van kip wel voor te vinden. Ook in stoofgerechten en op de barbecue zijn kippenboutjes populair. Wil jij er ook mee aan de slag? We serveren je hier bereidingstips en onze beste recepten met kip van bij ons.

Stoofpotje met kip, champignons en aardappelen

Hoe kippenbouten in de oven klaarmaken?

In de oven gebraden kippenbouten zijn mals van binnen en krokant van buiten. Je kippenbouten marineren zorgt voor een nog lekkerder resultaat. Zo ga je tewerk.

  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Kruid de kippenbouten met peper, zout en eventueel kippenkruiden. Of wrijf ze in met een marinade naar keuze.
  • Smelt een klont boter in een pan op een matig vuur en bak de kippenbouten rondom tot ze een goudbruin korstje krijgen.
  • Leg de kippenboutjes op een bakplaat of een ovenschaal en zet ze ongeveer 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid. Kip is gaar als het vlees vanbinnen wit is of van het bot loskomt. Tip: zet tussendoor de grill aan zodat het vel extra krokant wordt.

Hoe kippenbouten op de bbq grillen?

Bestrijk de kippenbouten met olie of wentel ze door een marinade naar keuze. Laat gemarineerde kippenbouten minstens 15 minuten rusten in de koelkast. Kippenbouten kan je rechtstreeks grillen op het rooster. Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is. Start boven de vuurgloed en verplaats vervolgens naar een iets minder hete zone om rustig verder te garen. Wil je meester van de grill worden? Lees hier nog meer BBQ-tips voor kip

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag je kip rechtstreeks bij een hoeve, op de boerenmarkt of een buurderij in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be bundelt alle verkooppunten.

Wat is jouw favoriete kippenbouten recept? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.