Cupcakes

4 tips om kerst en nieuwjaar te vieren in coronatijd

We zullen de feestdagen in 2020 anders beleven dan wat we gewend zijn. Geen bijeenkomsten met veel familieleden of vrienden. Gelukkig zijn er alternatieven om kerst en nieuwjaar te vieren in deze tijden van corona. 

Kerst en nieuwjaar vieren tijdens corona: onze suggesties

Belangrijk: hou je bij alle activiteiten steeds aan de geldende coronamaatregelen

Plan een winterbarbecue

Heb je een tuin of een ruim terras, vier kerst of nieuwjaar dan buiten met je bubbel of knuffelcontact(en) en organiseer een winterbarbecue. Zelfs al duurt de samenkomst niet heel lang, het belangrijkste is dat je een gezellig moment creëert, toch? Hang buiten verlichting op, steek een vuurkorf aan, plaats een tent, voorzie dekentjes, maak winterse BBQ-recepten of hapjes… Laat je inspireren door onze tips voor een geslaagde winterbarbecue.

Tover je woonkamer om tot restaurant

De horeca blijft gesloten, maar heel wat restaurants voorzien een afhaalaanbod. Handig én het is een manier om je favoriete restaurant of lokale ondernemers te ondersteunen. Sta je wel zelf achter de kookpotten? Snuister door onze recepten en ga aan de slag met seizoensproducten van eigen bodem. Je kan je ingrediënten ook in een bioversie of recht van bij de boer kopen: er is altijd wel een verkooppunt bij jou in de buurt. Geef ook traditionele streekproducten een plaatsje op je menu: van vleeswaren, bieren tot gebak… ga op streekproduct.be op zoek naar lekkers uit jouw streek.

En, maak het thuis extra gezellig: denk aan (tafel)decoratie, bloemen of planten, mooi bestek, gepaste borden en glazen, leuke muziek… Doe net alsof je op restaurant bent!

Gevuld kalfsgebraad met champignons

Dineer samen via videochat

Samen leuke tafelmomenten beleven met vrienden of familie? Ook dat blijft mogelijk, al is het dit jaar met de hulp van een laptop, tablet of smartphone en apps. Die contactmomenten (zelfs al verlopen ze online) bieden een houvast en zijn iets om naar uit te kijken.

Zoom, Skype, Google Meet, Facetime, Whatsapp… Het zijn maar enkele opties om te videobellen. Spreek af om hoe laat je aan tafel wil gaan. Ga op voorhand op zoek naar de beste positie om je smartphone, tablet of laptop neer te zetten, zodat iedereen in beeld is. Tip: sluit je etentje af met een (online) spelletje of een quiz.

Maak een lange wandeling

Uitwaaien aan zee, in een park of bos in de buurt… Trek goede wandelschoenen en een warme jas aan, neem een thermoskan met warme chocolademelk (of een andere drank) mee en geniet van je medewandelaars en de natuur om je heen. Wonen je familieleden of vrienden bij jou in de buurt? Ga even langs aan de deur, sla een praatje en bezorg hen een cadeau of een kerstkaartje.

Hoe vier jij kerst en nieuwjaar dit jaar?

Laat het ons weten en post een leuke foto van jouw feestmenu of activiteit op Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Heb jij nog tips voor ons? We horen ze graag!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief.